Dorpshuis De Nije Warf

Telefoon 0511 42 19 87

Openingstijden:
Zondags gesloten
Maandag t/m zaterdag: vanaf 17.00 uur
Keuken open: vanaf 17.00 uur
Nije Warf op facebook

Doarpsbieb Driezum/Wâlterswâld in dorpshuis De Nije Warf te Wâlterswâld opent haar deuren

maandag 28 november 2016

Ongeveer 2 jaar geleden werd het idee geopperd om een doarpsbieb te openen. Na een schenking van kasten, tafels en stoelen begin dit jaar, kon het idee budgettechnisch ook echt gerealiseerd worden.

Na de nodige voorbereidingen, was de eerste vergadering met de vrijwilligers van de doarpsbieb half oktober jl. en zie daar, 6 weken later is de opening. Na een oproep middels posters, Facebook en huis-aan-huis bladen, kwamen er donaties van boeken uit eigen dorpen en omgeving, tevens van Antiquariaat Atsee uit Dokkum en de doarpsbieb Aldwâld. Er kwamen zelfs zoveel boeken, dat er al een ‘magazijn’ is ingericht, zodat de collectie kan worden aangevuld en ververst.  

 

De doarpsbieb is opgezet door en wordt gerund door 6 vrijwilligers. Deze froulju hebben er al heel wat uren in gestopt! De ruim 1500 boeken zijn allemaal keurig geordend in 9 verschillende kasten en hebben een eigen plekje gekregen: Romans, Literair, Frysk, Geschiedenis, Religie, Thrillers en Divers. Tevens zijn er prenten- en jeugdboeken. Een lidmaatschap kost € 5,-  per jaar p/persoon en voor een gezin/adres met minimaal 2 personen € 10,- per jaar.

Openingstijden: dinsdags 15-17 uur; woensdags 19.30-20.30 uur; vrijdags 9.30-11.00 uur.

 

De doarpsbieb heeft ook een sociale functie, het is tevens een ontmoetingsplek. Er is dan ook  koffie en thee te krijgen. Dus ook mensen die geen lid zijn of worden, zijn van harte welkom voor een praatje, met of zonder een bakje koffie erbij. Tevens heeft het dorpshuis hiermee een prachtige ruimte erbij gekregen: de ruimte van de doarpsbieb kan namelijk ook gehuurd worden voor bv. vergaderingen, brainstormsessies, etc.

 

Het bestuur van Stichting Dorpshuis De Nije Warf is reuze trots op dit resultaat en wil graag alle betrokkenen, en in het bijzonder de biebfroulju, van harte danken voor hun inzet, tijd en energie. Dit is toch een prachtig mooi voorbeeld dat er heel wat bereikt kan worden in korte tijd, door samen ergens de schouders onder te zetten.

Een ieder is welkom om de bieb te komen bekijken, lid te worden of even aan te schuiven voor een praatje.  

Terug naar nieuws